Satınalma talebi ekranında devamlı olarak aynı değerleri girdiğiniz alanlar için varsayılan değerler ayarı yaparak işlerinizi oldukça hızlandırabilirsiniz.
Kullanıcı ayarları–>Varsayılan değerler tıklanır.
Veya Kaleme genel bakıştaki “Varsayılan değerler” butonu ile de aynı ekrana ulaşabilirsiniz.
Açılan ekranda varsayılan değer atamak için 3 tane alan görünmekte ancak varsayılan değer atanabilecek tüm alanları görmek için “Diğer alanlar” butonuna tıklanır.
Gelen ekran aşağıdaki gibidir:
- Varsayılan değer atanmak istenen alanların listesi
- Seçilebilecek alanlar
- “Görüntü alanarı” bölümünden satır seçip
butonu ile “Gizli alanlar ” bölümüne gönderilebilir veya tam tersi yapılabilir.
- Seçmek isteğiniz alanları belirledikten sonra “Devral” butonu ile alanlar devralınır.
Daha sonra devralınan alanların değer seçimi yapılır. “Belge türü” her Satınalma talebi ekranına girdiğinizde ne olmasını istiyorsanız o seçilir. Bu örnek için “NB” seçtim. Aynı şekilde “Hesap tayin tipi” , “Üretim yeri” ve “Depo yeri” seçilip kaydet butonuna tıklanır.
Burada Üretim yeri ve Depo yeri’ne “Sürekli öneri” tıkı atıldığı için başka bir Satınalma talebi belgesinden kopyalama yaparak talep oluşturacağınız zaman kopyalanan belgedeki Üretim yeri ve Depo yeri’nde sizin varsayılan değeriniz görünür. Eğer “Sürekli öneri tıkı atılmazsa kopyaladığınız belgedeki değerler ile varsayılan değerleriniz sadece o belge için değişir.
Kaydet’e tıkladıktan sonra Satınalma talebi ekranınız hemen ve daha sonraki girişlerinizde de aşağıdaki gibi “Varsayılan değerler” dolu bir şekilde gelir.
Tüm satırların dolu olması sizi endişelendirmesin. Örneğin 2 kalem gireceksiniz diğer satırlardaki varsayılan değerleri silmeye gerek kalmadan Satınalma talebinizi kaydedebilirsiniz.