SAPist

SAP MM, ABAP

Kullanıcının kendi parolasını nasıl değiştirebileceğini #2  numaralı başlıkta yazmıştım. Ancak kullanıcı eski şifresini hatırlamıyorsa kendi başına şifresini değiştiremez. Bu durumda sistem yöneticisinden yeni şifre talep eder. Sistem yöneticisi de SAP kullanıcı şifresi değişikliği için SU01 işlem koduna kullanarak şifreyi değiştirir.

SU01 işlem koduna girilir ve ‘Kullanıcı’ alanına kullanıcı kodu yazılıp işaretli şifre değiştir butonuna tıklanır.

SU01

 

Sistem yöneticisi 4 numaralı alana manuel olarak yeni şifre yazıp 3 numaralı butona tıklarsa veya enter’a basarsa yeni şifre oluşur.

SU01-1

1 numaralı butona tıklanırsa sistem yeni şifreyi kendisi üretecektir ve enter’a basılınca sistemin ürettiği şifre aşağıdaki gibi ekrana gelir.

SU01-02

2 numaralı butona tıklanırsa kullanıcının varolan şifresi iptal olur ve yine şifresi oluşmaz. Bu durumda kullanıcı sisteme giriş yapamaz. Sisteme girmeye çalıştığında aşağıdaki hatayı alır.

SU01-3

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: